Grooveshark kan ersätta Spotify

Det har varit mycket prat och skriverier om Spotifys vara eller icke vara efter de förändringar de beslutat sig för att göra. Jag lägger oss inte i huruvida det är bra eller dåligt, men har däremot noterat att många hävdar att det inte finns något vettigt alternativ till Spotify. Vi menar att det finns det, och det heter Grooveshark.

Grooveshark är en amerikansk musiktjänst som påminner mycket om Spotify, med den skillnaden att den är webbaserad och körs i din webbläsare. Du slipper alltså installera något program på din dator för att kunna använda tjänsten.
Grooveshark är reklalmfinansierad men reklamen finns ute i högerkolumnen i webbläsaren och stör inte mig när jag använder tjänsten. Det går dock att betala för att helt slippa se några reklambanners.

Utbudet i Grooveshark bygger på att användare laddar upp musik de har köpt. Den officiella tanken är att Grooveshark ska låta dig samla ditt musikbibliotek på webben, och om jag fattat det rätt använder det ett maskhål i lagen för att alla andra ska få lyssna på din musik.

Guide till Grooveshark

Det finns även en sida som heter Groovylists som Konvertera dina Spotify , LastFM och iTunes spellistor till Grooveshark.

Groovylists tar din spellista från Spotify, LastFM eller  iTunes  exporterar och lägga till dem Grooveshark.

Guide till Groovelists

Grooveshark är tillbaka till Android

 

Find Grooveshark in the Market:

Grooveshark medelade att appen för Android nu kan laddas ned från tjänstens webbplats på m.grooveshark.com. För att använda Grooveshark på din Androidtelefon så kostar det 9 dollar i månaden (cirka 60 kronor).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar