Grooveshark Tips & Tricks

Grooveshark är en tjänst på nätet som låter dig spela musik gratis. Förmodligen är det dessutom en av de största konkurrenterna till Spotify. På senare tid har Spotify infört restriktioner för de tjänster som är gratis och jag gissar på att det gjort att Grooveshark ytterligare ökat i storlek.

Det här märks även bland de tjänster och tillägg som skapas kring Grooveshark. De blir fler för varje dag som går.

Grooveshark är en gratis webbaserad musiktjänst som körs direkt i din webbläsare. Alltså behöver du inte installera något program på din dator för det ska fungera. Ett reklamfritt alternativ till Spotify, fast utan gångra begränsningar i deras musik och du kan lyssna hur mycket du vill gratis.

Det är mycket enkelt att komma igång och spela musik med Grooveshark. Bara att gå till Groovesharks sajt och söka upp den musiken du vill spela.

http://listen.grooveshark.com

 

Registrera ett konto på Grooveshark:

För att kunna spara dina spelningslistor, skapa widgetsar mm. behöver du registrera dig vilket inte tar många minuter att göra.

Gå till http://listen.grooveshark.com/ och klicka på ¨Create Account¨ högst upp till höger.

Fyll i formuläret och sedan klicka på ¨Next¨.

Kryssa för om du är en kille eller tjej, skriv in ditt för- och efternamn, ditt födelsedatum och sedan klicka på ¨Next¨.

Nu är ditt konto skapat!
Om du vill kan du nu bjuda in dina vänner men behövs ej.

Ändra språk

Från början är oftast språket inställt som engelska, men detta ändrar du enkelt genom att klicka på knappen ¨Language¨ som finns längst upp till höger.

 

 

Hur du gör en Widgets som du sedan kan lägga upp på din hemsida/blogg:

Med Grooveshark kan du göra en Widgets med musik som du sedan kan lägga upp på en hemsida/blogg. Det är mycket lätt att göra en widgets, men först måste du göra en spelningslista. Sedan går du in på din spelningslista och klickar på ¨Dela spellista¨ och väljer ¨Widget¨.

Nu får du en HTML kod med din spelningslitsa som du sedan kan lägga in på din hemsida/blogg.

 

Slipp annonser på Grooveshark

Om du använder Groovesharks uppspelare på deras webbplats och inte är premiumkund får du leva med att reklam visas längst till höger. Med tillägg kan du ta bort den här reklamen.

Tips: Om reklamen skulle komma tillbaka kan du behöva uppdatera tillägget manuellt. Om du inte vet hur man installerar tillägg har jag tidigare gjort en nybörjarguide för tillägg i Google Chrome.

Ad Remover for Grooveshark – Ett av de tillägg för Chrome som tar bort annonser. För mig fungerar det här tillägget klanderfritt.

Better Grooveshark – Tar bort annonserna och ersätter dem med ett sökverktyg som visar texter till din musik.

Det finns en stor uppsjö plugins som gör ungefär samma sak. Jag är ganska säker på att det även gäller Firefox och Grooveshark.

 

Så här konverterar du från Spotify till Grooveshark

Starta Spotify. Öppna den playlist du vill konvertera. Markera de låtar du vill ha med (ctrl+a markerar alla). Högerklicka på någon av dem och välj “Copy HTTP Link”.

Det är enkelt att komma igång med Grooveshark och förstå användargränssnittet. För de som redan har Spotify och vill föra över spellistor så finns den en riktigt fin tjänst som heter http://groovylists.com/

Gå till Groovylists sektion för Spotify och klistra in länkarna. Klicka därefter på “Groovyfy it!”

Därefter följer en tids väntan.

När konverteringen är klar får du ett fönster som bland annat uppmanar dig att donera, något du kanske ska överväga om du har många spellistor du tänker konvertera. Längst upp finns nu en länk till spellistan. Till höger visar de även hur du gör för att lägga till den i en egen spellista.

 

Styr Grooveshark med tangentbordet

Ett smart tillägg, KeySharky,  gör att du kan kontrollera de viktigaste funktionerna med tangentbordet. När du installerat det kan du själv ange vilken genväg som ska göra vad. Tillägget fungerar bara när du är inne i en annan tabb än själva uppspelaren för Grooveshark. Exempelvis om du läser den här bloggen samtidigt som du lyssnar på musik.

 

Visa text direkt i Grooveshark

Om du vill få upp låtens text finns ett bra tillägg. GrooveShark Lyrics söker upp och visar text för aktuell låt. Väl installerat klickar du bara enligt pilen på bilden ovan så dyker texten upp.

Har du några fler tips som underlättar och förbättrar Grooveshark? Berätta gärna med en kommentar nedan.

 

Grooveshark erbjuder en widget

Om du har en blog erbjuder Grooveshark en widgetbyggare för valfri typ av sida här. Du kan bestämma allt från utseende till musik och sen är det bara att klistra in en html-kodsnutt där du vill ha widgeten.

 

En liten bonus om du kör Firefox

 

En liten bonus om du kör Firefox är att skapa en så kallad ”programflik” för Grooveshark. Högerklicka på flikens titel, välj ”Fäst som programflik”. Nu får du en flik längst till vänster som tar upp minimalt med plats i webbläsaren, och startar automatiskt med Firefox.

 

Grooveshark utan en webbläsare

WinGrooves är en gratis Windows Grooveshark Desktop program som låter dig köra Grooveshark utanför en webbläsare.

 

Ladda ner Mp3 från Grooveshark

En annan sak är att man faktiskt kan ladda ner låtar från Grooveshark i mp3 format. För det så krävs det Firefox och en plugin som heter Grooveshredder som du kan ladda ner här: https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/grooveshredder/

Detta tillägg kan du ladda ner mp3-filer direkt från Grooveshark. Efter installationen visas en knapp i verktygsfältet  som gör att du enkelt växla Groove Shredder på eller av.

När den är aktiverad kommer du att få en fil i dialogrutan sparad för varje låt du börjar spela på Grooveshark. De förvalda filnamn är anpassningsbar i inställningarna.

 

Enkelt att kontrollera Grooveshark från Firefox

Med den här appen https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/grooveshark-remote-control/ så är det riktigt enkelt att kontrollera Grooveshark även om du har en annan sida uppe.

 

Ladda Ner Musik Från GrooveShark

Visste du att du kan ladda ner musik från GrooveSharks enorma musikarkiv och spara på din hårddisk? GrooveShark har flera miljoner låtar och med programmet SciLor’s grooveshark™.com Downloader så kan du ladda ner musiken och spara låtarna som MP3-filer.
Om du har ett GrooveShark-konto med spellistor så kan du logga in med programmet och ladda hem musiken direkt från dina spellistor.

Hemsida: Ladda Ner Musik Från GrooveShark

 

Dela valfri sång med några klick

Med tinysong kan du enkelt dela valfri sång till dina vänner och nätverk. Sök bara på artist eller om du vet låtens namn. Klicka på playsymbolen om du vill lyssna att det är rätt låt och klicka därefter på “Share”.

Antingen kan du kopiera länken och dela ut den eller klicka på knapparna för något av nätverken som finns listade där. Länken leder direkt till låten på Grooveshark och den som klickar den behöver inte registrera sig eller något för att direkt kunna lyssna på den.

Missa inte tinysongs tillägg till Google Chrome som gör det ännu enklare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar